Διονυσία Τριπολίτου

Γεννήθηκε το 1958 και μεγάλωσε στο Ελισάβετβιλ του βελγικού Κονγκό. Εργάσθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία από το 1977 έως το 2002.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο Lyon 2 Frères Lumières Université de Sciences Humaines Sociologie et Psychologie Sociale και είναι κάτοχος Maîtrise de Sociologie. Εξειδικεύτηκε στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης.

Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων, πιστοποιημένη από την IATA (International Air Transport Association), από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας και από τον ΕΟΠΠΕΠ. Είναι Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος οικογενειακού προγραμματισμού και Σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού.

Διοργανώνει και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια σε ιδιώτες και οργανισμούς από το 1990.

Έχει πολυετή εμπειρία συμβουλευτικής σε θέματα διαχείρισης-αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης οικογενειακού προγραμματισμού.

Εργάσθηκε στην Κεντρική Εκπαίδευση της Ο.Α., σε ΚΕΚ, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ως εκπαιδεύτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων ενδοεπιχειρησιακής επικοινωνίας, επικοινωνίας με τον πελάτη, εκπαίδευση εκπαιδευτών, ανάπτυξη ικανοτήτων πωλητών, προσωπική ανάπτυξη και επικοινωνία, καθώς και, ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στον χώρο εργασίας.

Στις Σχολές Γονέων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δίδαξε «Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή», «Διαφυλικές σχέσεις», «Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας», «Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια», «Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα».

Το 2013 ίδρυσε το Εργαστήρι Κοινωνιολογίας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με θέμα: «Μαθαίνω πώς ν’ αγαπάω να μαθαίνω».

Από το 2016 είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το ΕΑΠ. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε θέματα κοινοτικής και ψυχικής υγείας και ομαδικής συμβουλευτικής.

Είναι μέλος του International Transactional Analysis Association και του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων ως υπεύθυνη των παραρτημάτων ΣΕΚ από το 2016 έως σήμερα.

Έχει συγγράψει βιβλία, επιστημονικές και εκπαιδευτικές εργασίες σε κοινωνικά, ανθρωπιστικά και επαγγελματικά θέματα.