Μαρία Καρλή

Η Μαρία Καρλή γεννήθηκε στον Πειραιά. Εργάζεται ως Παιδαγωγός στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη από το 2000.

Τα καλοκαίρια της πάντα βρίσκει χρόνο κι επισκέπτεται το χωριό της, την Πύλο Ν. Μεσσηνίας· ένα όμορφο ησυχαστήριο αλλά ταυτόχρονα πηγή έμπνευσης, αρμονίας, ξεγνοιασιάς και ξεχωριστών αναμνήσεων.

Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να ακολουθήσει σπουδές ως Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας: I.E.K. ΞΥΝΗ Β. Βρεφονηπιοκόμου, Higher National Diploma in Early Childhood Studies MEDITERRANEAN COLLEGE και Στέλεχος Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ. Παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα: «Ψυχοκοινωνική Ανάπτυξη στην Πρώτη Παιδική Ηλικία» στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Λειτουργία Παιχνιδότοπων», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ παλιότερα είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το τραγούδι στο μουσικό τμήμα του δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Έτσι οδηγήθηκε να ψάξει να βρει κι άλλους τρόπους επικοινωνίας σε εποχή καραντίνας.

Ως άνθρωπος, που την χαρακτηρίζει η αισιοδοξία, η ευαισθησία και η αγάπη, βρήκε τον τρόπο να τα μοιραστεί και να τα επικοινωνήσει μέσα απ’ τα παραμύθια της. Έτσι δημιουργήθηκαν τόσο απλά κι αληθινά τα δυο της παραμύθια: τα «Χελιδοφτερουγίσματα» που είναι υπό έκδοση και «Το μαγικό ταξίδι της Χρυσαλλίδας!». Δυο παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά, που μέσω της αγνότητας εκφράζουν το θάρρος και την πίστη που κρύβουμε μέσα μας.

Τόσο απλά κι αληθινά όσο είναι και
η αγάπη της για το κάθε παιδί, για κάθε άνθρωπο...